Διαφημίσεις

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Αναβάλλεται η Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών αναγγέλλει Γαλλικό Πρακτορείο

sinodos_korifis

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές που επικαλείται Γαλλικό πρακτορείο, αναγγέλλει πως αναβάλλεται η Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών που είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 2 Μαρτίου και αποδίδουν τη ματαίωση της συνόδου στην απροθυμία της Γερμανίας να συζητήσει το θέμα της περαιτέρω ενίσχυσης του τείχους προστασίας της ΕΕ…
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι, σύμφωνα και πάλι με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου, σχεδίαζε να συγκεντρώσει τους ηγέτες των 17 χωρών της Ευρωζώνης σε γεύμα εργασίας την τελευταία ημέρα της συνόδου κορυφής της ΕΕ, για να συζητήσουν το θέμα των πόρων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.

Όμως ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είπε ότι δεν είναι απαραίτητο να ληφθεί απόφαση στη συγκεκριμένη σύνοδο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ευρώπη έχει στη διάθεσή της ολόκληρο τον Μάρτιο.

Οι ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωζώνης μολαταύτα θα «διορίσουν έναν πρόεδρο της Ευρωζώνης» στη διάρκεια της συνόδου στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη και την Παρασκευή, διευκρίνισε η μια ευρωπαϊκή πηγή. Αναμένεται ότι θα είναι και πάλι ο κ. Ρομπέι.

Επιπλέον, μια σύνοδος των ηγετών της Ευρωζώνης «δεν αποκλείεται πριν από το τέλος του Μαρτίου», επέμεινε η ίδια πηγή. Την πιθανότητα να γίνει μια «ειδική σύνοδος κορυφής» μέσα στο Μάρτιο επικαλέστηκε μια δεύτερη ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή.

0 σχόλια to “Αναβάλλεται η Σύνοδος Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών αναγγέλλει Γαλλικό Πρακτορείο”

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011- EviaSpot
Design by GreekXML