Διαφημίσεις

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

496 ψήφοι υπέρ του πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα από την γερμανική βουλή

germaniki_vouliΗ Ελλάδα έχει «μπροστά της έναν δρόμο μακρύ, από τον οποίο δεν λείπει το ρίσκο» ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας στη Μπούντεσταγκ και ζητώντας την ψήφο των βουλευτών για την έγκριση του δεύτερου πακέτου στήριξης στην Ελλάδα…
Στην ομιλία της, η καγκελάριος τόνισε τη σημασία που δίνει το Βερολίνο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και στην τήρηση των δεσμεύσεων από την Ελλάδα. «Ακούω τις φωνές που προτείνουν έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ» ανέφερε και διακόπηκε σε αυτό το σημείο από διαμαρτυρίες βουλευτών. «Πιστεύω όμως ότι οι ευκαιρίες αυτού του προγράμματος υπερτερούν των κινδύνων» συνέχισε, λέγοντας πως ο κίνδυνος μη επίτευξης των στόχων είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα θα υπόκειται σε αυξημένη επιτήρηση.

Η συζήτηση στο γερμανικό Κοινοβούλιο έγινε με τις ηγεσίες των συγκυβερνώντων κομμάτων όπως και των αντιπολιτευόμενων Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων να έχουν ζητήσει υπερψήφιση του πακέτου, αλλά δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι αντεγκλήσεις. Ορισμένοι βουλευτές της συγκυβέρνησης είχαν δείξει πρόθεση καταψήφισης του πακέτου, διαρροές που θα κοστίσουν στο κύρος της καγκελαρίου.

Το πακέτο της βοήθειας πέρασε με 496 ψήφους υπέρ 90 κατά και 5 απόντες.

0 σχόλια to “496 ψήφοι υπέρ του πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα από την γερμανική βουλή”

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011- EviaSpot
Design by GreekXML