Διαφημίσεις

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ποιες τράπεζες αποδέχθηκαν την πρόταση ανταλλαγής των Ελληνικών ομολόγων

banksΟι πρώτες 12 συμμετοχές στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων είναι γεγονός. Το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF) ανακοίνωσε την συμμετοχή 12 τραπεζών, μελών της Συντονιστικής Επιτροπής, που αποδέχθηκαν την πρόταση ανταλλαγής των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, μεταξύ των οποίων η Εθνική Τράπεζα, η Alpha Bank και  η Eurobank…
Αναλυτικά, οι τράπεζες που έχουν αποδεχθεί την πρόταση του ελληνικού δημοσίου είναι οι εξής:

Allianz, Alpha Bank, Axa, BNP Paribas, CNP Assurances, Commerzbank, Deutsche Bank, Eurobank EFG, Greylock Capital Management, ING Bank, Intesa San Paolo και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως σημειώνουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, το μόνο μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του IIF που ακόμη δεν έχει  συμφωνήσει είναι η τράπεζα Landesbank Baden-Wurttemberg.

Στην ανακοίνωση του IIF τονίζεται πως κάθε κάτοχος πρέπει να αποφασίσει από μόνος του, αν θα συμμετέχει ή όχι σε αυτές τις προσφορές, βάσει των προσωπικών συμφερόντων του και με τη συμβουλή και τη βοήθεια των δικών του συμβούλων.

Πληροφορίες του πρακτορείου Reuters λένε ότι «οι περισσότερες γερμανικές τράπεζες θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, αποδεχόμενες μείωση 53,5% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων που κατέχουν».

0 σχόλια to “Ποιες τράπεζες αποδέχθηκαν την πρόταση ανταλλαγής των Ελληνικών ομολόγων”

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011- EviaSpot
Design by GreekXML