Διαφημίσεις

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Αισιόδοξος γυρίζει στην Ελλάδα ο Παπαδήμος

papadimos02

O πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, τόνισε ότι επιστρέφει στην Ελλάδα περισσότερο αισιόδοξος μετά τις αποφάσεις της Συνόδου…
«Γυρίζω πιο αισιόδοξος στην Αθήνα» είπε ξεκινώντας την συνέντευξη ο κ. Παπαδήμος επισημαίνοντας ότι «η ανάπτυξη είναι πλέον κορυφαία προτεραιότητα στην ευρωζώνη. Ήρθε η ώρα να αντικατασταθεί ο φαύλος κύκλος της ύφεσης με έναν, νέο ενάρετο κύκλο ανάπτυξης και διαρθρωτικών αλλαγών».

Ο κ. Παπαδήμος ανέφερε ακόμα ότι πάρθηκαν αποφάσεις για την προώθηση της ανάπτυξης που είναι μεγάλης σημασίας για τη χώρα μας και θα διευκολύνουν την έξοδο από την κρίση.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι παράλληλα με την εξάλειψη των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, είναι αναγκαίο να υπάρξουν μέτρα με άμεσο αποτέλεσμα, που θα οδηγήσουν μεταξύ άλλων στην ενίσχυση ρευστότητας, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, στην αντιμετώπιση της "απαράδεκτα υψηλής ανεργίας ιδιαίτερα των νέων", στον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.

«Η Ελλάδα καταβάλλει μια τεράστια προσπάθεια και θέλει να αφήσει πίσω της όλες εκείνες τις πρακτικές που την έφεραν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης εκπέμποντας μήνυμα αισιοδοξίας ότι «οι προσπάθειες που γίνονται αποδίδουν».

Τέλος, χαρακτηριστική στιγμή της συνέντευξης ήταν όταν Ολλανδός δημοσιογράφος ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να συμβουλεύσει την ολλανδική κυβέρνηση τι πρέπει να κάνει για να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμά της, που έχει ξεφύγει. Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι η κάθε κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για τα του οίκου της, σημειώνοντας ωστόσο ότι η αποφυγή των ελλειμμάτων είναι καθοριστικής σημασίας.

0 σχόλια to “Αισιόδοξος γυρίζει στην Ελλάδα ο Παπαδήμος”

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2011- EviaSpot
Design by GreekXML